Masukkan tepung dalam acuan. Tenyeh-tenyeh buat lubang untuk isi inti dan tutup.
Rahsia Masak Inti Kacang Merah Sedap Likat Tahan Lama
Bawang merah bawang putih dan halia dimayang halus.
. Isikan dengan air dan masak pada suhu sederhana selama 1jam ke 2 jam atau sampai kacang merah lembut dan empuk. Bila buat inti sendiri lebih puas hati yakin tahap kebersihan dan status halalnya. Inti kacang merah atau ada yang panggil kacang hitam memang sedap di jadikan inti Kuih Pau atau dijadikan inti roti.
Resepi Inti Kacang Merah Homemade - 500 gm kacang merah - 4 cawan gula merah atau gula pasir nak manis lebihkan - 3 sudu makan minyak masak supaya inti berkilat - sedikit garam - rebus. Masukkan cili merah hijau dan cili api. Kalau nak makan dengan roti pun sedap.
12 kg 500gm gula. Keesokan harinya buangkan air rendaman dan masukkan kacang merah ke dalam periuk. Untuk kuihnya masukkan air panas dalam sagu hingga sagu boleh dibulatkan.
Cara Buat Inti Kacang Merah Pelbagai jenis kuih boleh dibuat dengan inti kacang hitam ni antaranya kuih pau goreng kuih pau kukus kuih bom bijan roti bun inti kacang merah dan banyak lagi sebenarnya. Leperkan sagu dan letakkan inti kacang hijau tadi pastikan tidak tebal. Mama guna pressure cooker.
Rahsia Masak Inti Kacang Merah Sedap Likat Tahan Lama
Cara Membuat Inti Kacang Merah Youtube
Cara Buat Inti Kacang Merah Yang Mudah Dan Sedap Youtube
Rupanya Inti Kacang Merah Guna Biji Kecil Lebih Manis Mudah Empuk Mingguan Wanita
0 Comments